top of page

Grove Poriën, kun je er iets aan doen?


Grove Poriën

Uit een test is gebleken dat grove poriën als vervelender wordt ervaren dan rimpels. Het ziet eruit als gaatjes op je gezicht.

Hoe kom je eraan? Hoe kom je eraf?

Natuurlijk is een deel aanleg. Verder hebben mensen met een vette huid grovere poriën. Dat komt omdat er meer talg uit het gaatje komt. Een oplossing hiervoor is het talg te verdunnen door middel van salicylzuur. Dit voorkomt ook acne.

Je huid meer collageen laten maken

Een andere oorzaak van grove porien is huidveroudering. Door afname van collageen en huidverslapping valt de huid meer open. Daar komt bij dat door huidveroudering ook de wandjes van de poriën verslappen en de porien groter worden. Het stimuleren van de huidcellen om collageen aan te maken kan door middel van glycolzuur en microneedling.

Glycolzuur

Glycolzuur kan 1 a 2 keer per dag aangebracht worden op een schone huid (niet afspoelen) Dit percentage is meestal 10%. Een hoger % mag alleen worden toegepast in de huidpraktijk. Dit is 50% of 70%.

Microneedling

Microneedling is uitgevonden in de Medische brandwonden centra. Er zijn naaldrollers voor thuisgebruik en zijn pijnloos en veilig in gebruik. Er zijn ook behandelingen mogelijk in de huidpraktijk voor de meer intensieve microneedling.

Make-up

Het voordeel van foundation is dat je de poriën kunt dicht plamuren. Nadeel is wel dat de meeste foundations dan er ook voor zorgen dat het een gaatje blijft. Zelf ben ik er meer een voorstander van de poriën te dichten met iets gezonds zoals pure hyaluronzuur. Dit komt van nature voor in de huid, stumuleert het collageen en hydrateert de huid. Als je toch graag make-up gebruikt adviseer ik Lycogel. De enige foundation die zo gezond is dat je huid er ook beter door wordt. En Lycogel ziet er prachtig uit!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page