top of page

WAT NIÉT WERKT BIJ DEHYDRATATIE
1. VEEL WATER DRINKEN

Het is een feit; veel water drinken is goed voor je huid maar het water gaat niet rechtstreeks naar je huid. Het gaat toch echt eerst via je spijsverteringskanaal. Je huid is wel een uitscheidingsorgaan dus afvalstoffen zweet je mee uit je huid. Jakkes.


2. HET ETIKET NIET LEZEN

Kijk eens thuis op je potje creme? Staat er SD Alcohol, denatured alcohol, isopropyl alcohol, sulfaten of parfum vooraan op de INCI-list bij de ingrediënten? Dan droogt het de huid juist uit.


3.ALCOHOL DRINKEN

Beetje een inkoppertje want eigenlijk weten we dit allemaal wel. We maken een hormoon aan zodat we niet steeds hoeven te plassen. Alcohol verstoort dit hormoon waardoor we niet alleen de biertjes uitplassen voor ook dat sappige vocht in onze huid. O dat het zo erg was....dat wist ik nu ook weer niet. Zo jammer dit!


3.DON’T DO THAT!

Lang warm douchen, verkeerde reiniging Gebruik bijvoorbeeld Face Wash van Rosenberg Skin Clinic www.rosenbergskinclinic.nl die tast niet je beschermlaag aan en bevat melkzuur.


Eerst even het verschil tussen een droge huid en een uitgedroogde huid;

Droge huid

o Je huid is droog, dat is genetisch bepaald.

o Je huid voelt overal droog, ook op je handen bijvoorbeeld.

o Je huid heeft een tekort aan lipides (talg/vet).

o Nieuw onderzoek toont aan dat deormonen in melk de talgproductie verhogen

Gedehydrateerde huid

o Kan iedereen treffen.

o Je huid heeft een tekort aan vocht (water).

o Kan tegelijkertijd vet en droog aanvoelen.

o Komt en gaat.

o Je hebt last van onzuiverheden (zwarte puntjes, acne,…).

o Voelt trekkerig aan, kan jeuken.

o Let ook op de luchtvochtigheid, airco, verwarming.


WAT WÉL WERKT BIJ DEHYDRATATIE


1. ‘PEELEN’

Exfoliëren is zowat altijd de eerste stap naar een gezonde en gladde huid. De huid is net een spons. Als de huid niet goed geëxfolieerd is dan zit er een grauwe koek op de spons. Jouw heerlijke serums bereiken dan niet de echte huid en mist dan ook zijn glow. Exfolieren met Glycolzuur zorgt tevens voor hydratatie in de diepte omdat deze moleculen veel kleiner zijn dan bijvoorbeeld melkzuur. In de www.huidpraktijkwebshop.nlvind je een glycolzuur gel van 12% en van 20% voor gevorderden. Ook een goed idee, maak een afspraak bij www.huidspecialisten.com voor een professionele HYDRAFACIAL! In Amsterdam, Blaricum of Utrecht!


2. VETZUREN, CERAMIDEN EN HYALURON SMEREN

Een gehydrateerd gelaat draait in de eerste plaats rond het voorkomen dat water uit de huid ‘weglekt’. Dit proces noemen we transepidermaal waterverlies of TEWL. Doorheen de dag verdampt er sowieso water uit je huid maar je kan dat proces vertragen met ingrediënten die vocht helpen vasthouden. Vetzuren, ceramiden en hyaluronzuur zijn hiervoor een goeie keuze.


3. JE PRODUCTEN IN DE JUISTE VOLGORDE AANBRENGEN

o Reinig ‘s ochtends en ‘s avonds. Gebruik hiervoor de N1 Cleansing Oil om je make-up af te halen, de N2 Face Wash en N3 Toner. De dieptereiniging (exfoliatie) doe je met N4

o Smeer een hydraterend serum N5 pure Hyaluronzuur

o Sluit in met de N6, 24 houre skin care een lichte huidolie of gebruik PROTECT crème die het vocht nog beter helpt vasthouden en meteen de droge huid aanpakt. Alle genoemde producten zijn van het merk Rosenberg Skin Clinic, ook verkrijgbaar bij Bolcom en rechttstreeks bij de maker waar je met code 10BRAVO 10% korting krijgt www.rosenbergskinclinic.nlOpmerkingen


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page