top of page

Acne

Mee-eters, puistjes & gerstekorrels:

de Acne Specialist zuivert je huid!

Rosenberg Acne behandeling methode

 

De Rosenberg Acne behandeling bestaat uit 1 of meer stappen:

 • Glycolzuur Peeling

 • Verwijderen onzuiverheden (comedonen, pustels, gerstekorrels)

 • PDT licht

 • Uitleg over je thuisverzorging tijdens je eerste bezoek

 

Oorzaak Acne: deze wordt veroorzaakt door hormonen. Deze hormonen zorgen ervoor dat je meer talg produceert, je talg stug wordt. Bovendien krijgt de bovenste huidlaag te veel verhoorning en plakkerige dode huidcellen.

 

Aan jouw hormonen kunnen en willen we nietsdoen. De Rosenberg Acnespecialist is speciaal opgeleid om acne te verminderen en wellicht helemaal weg te nemen. We maken je talg dunner en halen de plakkerige dode huidcellen weg. Ook brengen we natuurlijke onstekingsremmers toe en geven je voorlichting hoe je zelf kunt voorkomen dat het erger wordt en wat je zelf kunt doen om de acne te verminderen. Jouw behandeling wordt door de (aanvullende) ziektekostenverzekering vergoed. Ook als je hier niet voor verzekerd bent geeft dit jou het gevoel dat je bij de Rosenberg acnespecialist aan het goede adres bent!

 

Uitleg PDT licht

PDT is pijnloos en medisch effectief. Huidspecialist Rosenberg is PDT Acne Specialist en AGB-code geregistreerd zorgverlener, erkend door verzekeringen. Rosenberg behandeld op verschillende locaties.

 

PDT betekent Photo Dynamic Therapy. Acne wordt veroorzaakt door Propioni Acnes Bacterie. Deze overleeft het licht van de PDT niet. De behandeling is 100% pijnloos. Rosenberg Skin Clinic is AGB geregistreerd Acne Specialist en erkend door zorgverzekeraars. 

 

Aan onze PDT Acne behandeling gaat een dieptereiniging aan vooraf. Wij zijn de enige DPT Acne praktijk in Nederland die een DPT licht flitsapparaat hebben die direct het hele gezicht behandelt. Dit betekent een kortere en intensievere behandeling

 

Voordelen van PDT Acne behandeling:

 

 • Pijnloos

 • Geen antibiotica nodig

 • Voorkomt littekens

 • Acne verdwijnt nagenoeg

 • Zelfverzekerde pubertijd (Acne komt ook bij volwassenen voor)

 • Rosenberg Skin Clinic is een erkende PDT Acne geregistreerde zorgverlener met AGB-Code.

 

(ACNE) Littekens

Littekens zijn er in allerlei soorten en maten. Ook hun oorzaak verschilt. Er zijn littekens van waterpokken, acne, maar ook door beschadiging. Wij beoordelen per litteken de beste behandeling. Sommige littekens hebben baat bij bevriezing maar de meeste littekens waarbij extra weefsel gecreëerd moet worden passen we collageeninductie therapie toe door middel van het inprikken van een superdun naaldje met de Rosenberg dermapen methode. Acne litteken therapie wordt door de verzekering vergoed als acnebehandeling.

 

 

Acne behandeling 15-20 minuten € 55.-

 

 

Acnebehandelingen zullen bij een aanvullende verzekering worden vergoed.

Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Pubers en volwassenen

Vrijwel iedereen krijgt te maken met acne. Jongens overigens vaker dan meisjes. Bij de een zijn het enkele puistjes, bij de ander is het vaak een uitgebreide huidaandoening. Wat soms kan leiden tot psychische problemen. Acne begint meestal rond de puberteit en kan zo’n vijf tot 10 jaar duren. Ook ouderen kunnen er last van hebben. Om acne zoveel mogelijk te verbeteren, is het belangrijk jou huid te laten verzorgen door middel van gespecialiseerde behandelingen en producten. 

Weetjes over acne

 • Acne berust op een overmatige productie van talg waardoor mee-eters, puistjes of zwellingen onder de huid van wisselende grootte ontstaan.

 • Acne is in de meestel gevallen heftiger bij mannen dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt gestimuleerd door mannelijke hormonen.

 • Erfelijke aanleg kan een rol spelen

 • Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last krijgen van puistjes, jongens meestal pas rond hun veertiende.

 • Iemand die erg aan acne lijdt en geen behandelingen ondergaat, draagt vaak levenslang de littekens mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden.

 • Acne kan tot psychische belasting leiden.

 • Een tekort aan voedingsstoffen of een verkeerd eetpatroon kan van invloed zijn.

 • Gebruik van medicijnen, stress en contact met bepaalde stoffen die  acne kunnen verergeren.

 

Zorgvuldig behandelen.

Het onzorgvuldig uitknijpen van puistjes of krabben, werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf, maar laat het doen. De oorzaak, ernst en manier van behandelen is bepalend voor het effect. Eventuele bijwerkingen zijn afhankelijk van de behandelmethoden. Wij kunnen de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen.

Huidpraktijk Rosenberg Skin Clinic is acne-specialist en opgenomen in het AGB-register. Maak een afspraak voor een gratis gesprek. Je krijgt dan informative over de behandeling die bij jou past en/of de beste thuisverzorging. 

JATW ROSENBERG     

AGB Code: 89100336

 

ROSENBERG SKIN CLINIC

AGB Code: 89053912

Voor het verkrijgen van een AGB code is het noodzakelijk dat de behandelaar is opgenomen in het BIG register of ander kwaliteitsregister.

#acne #puistjes #behandeling # blaricum #huidspecialist #specialisatie #gooi #verzekering#vergoeding

bottom of page