top of page

Vetverbranders, koolhydraten en ve-tsin

January 2, 2019

|

SLANKBOEK.NL

Nieuwe feiten over voeding. Er zijn 3 soorten koolhydraten. De witte, beige en groene koolhydraten. 

 

Nieuw feit over koolhydraten met enorm afvalpotentie

 

WIT. De witte koolhydraten zitten in suiker, bloem, wit brood, pasta, chips, pizza, koek, snoep en frisdrank. Dit is de nummer 1 dikmaker. Wat je misschien niet wist....in rijst zitten enorm veel suikerklontjes! Vervang rijst door Bulgur, lijkt op rijst maar bevat minder suiker. Ook in tomatenketchup zit veel suiker.

 

BEIGE. De beige koolhydraten zitten in bruin brood. Ook deze kun je beter met mate eten. de beste broodkeuze is volkorenbrood. Hierbij wordt de volle korrel gebruikt tussen 2 stenen. 

 

GROEN. De groene koolhydraten kun je onbeperkt eten. Groente en fruit. Hier zitten ook suikers in maar omdat er ook vezels in zitten is de afname van suikers heel geleidelijk en de vezels zorgen voor een vol gevoel. Pers geen fruit omdat je dan de vezels eruit haalt.

 

Conclusie: als je voeding beperkt tot het eten van vlees, vis, groete, fruit, peulvruchten, noten en zaden krijg je voldoende koolhydraten binnen met veel vezels! Drink, water met fruit erin (stukjes aardbei en mint bijvoorbeeld) thee. Alcohol met mate. Tel dus geen calorien meer maar je beige en witte koolhydraten.

 

Waarom wordt Annemarie wel dik en Petra niet? Ze hebben dezelfde  genen want de zijn een tweeling. Na onderzoek bleek dat Petra veel groene koolhydraten at, dus veel vezels en Annemarie niet. Daardoor had Petra een gezonde darmflora met biljoenen gezonde darmbacterien die helpen met de vetverbranding. Dus als Petra een keer witte of beige koolhydraten at werd ze er niet dik van maar Annemarie wel.

 

Belangrijk, kijk op producten hoeveel suikers erin zitten. Het is verleidelijk een product met 0% vet te kopen maar soms zitten juist daar veel suikers is.

 

TIJDSTIP VAN ETEN

Uit een test is gebleken dat je overdag je eten beter verbrandt dan na de middag. Eet dus relatie meer als ontbijt en lunch en eet als avondeten matig. Uiteraard mag je wel veel groene koolhydaten.

 

BROOD

Bewaar je brood in de vriezer en rooster het. De moleculen maken een zodanige verbinding dat de boterham minder directe suikers afgeeft en beter verteerbaar is.

 

SPORT

Uit een test is gebleken dat stil weinig beweging in het dagelijks leven en naar de sportschool gaan net zo effectief is als je dagelijks leven omzetten in een actiever leven. Pak de fiets, de trap, werk in de tuin, maak je huis (zelf) schoon.

 

FRISDRANK

De suikers in frisdranken bleken de slechtse van allemaal. Het stoppen met frisdranken en fruitsappen levert een enorme winst!

 

E955 Sucralose is de beste zoetstof van nu en deze is niet kankerverwekkend!

Sucralose is een laagcalorische, kunstmatige zoetstof die wordt vervaardigd door een gecontroleerde chlorering van sacharose, en die 500 tot 600 maal zo zoet is als suiker. Het wordt verkocht onder de merknamen Splenda en Altern

 

HONING

Let op: in een theelepel honing zit hetzelfde aantal calorien als in een theelepel suiker. Dit geldt ook voor ahorn siroop en andere natuurlijke zoetmiddelen.

 

 

Je denkt al alles te weten over voeding. Ve-tsin....o die smaakversterker. Ja! Klinkt onschuldig. Deze was altijd verboden in Nederland. Nu niet meer. Is dat erg? Ja! Ve-tsin zorgt er ook voor dat je niet kunt stoppen met eten. Bijwerkingen: hoofdpijn, darmkrampen, woede-aanvallen, buikpijn, migraine, slapeloosheid, neurologische storingen....Glutamaat (E621), ook wel L-glutamaat genoemd, wordt als smaakversterker toegevoegd aan hartige producten, zoals vleeskruiden, soepen, sauzen en bouillons, vleeswaren, hartige snacks, chips en Chinees eten. Ze versterken de umami-smaak van hartige voedingsmiddelen.

 

 

Wat is voeding? Dat zijn producten die goed voor je zijn. Die komen uit de natuur. De natuur brengt ons wonderlijke lekkernijen die bijzondere stoffen bevatten. Zonnebloempitten tegen artritis, bevat veel calcium, magnesium en seleen tegen kanker. Lycopeen in tomaten tegen prostaatkanker en meer collageen in de huid, kurkuma is een kerriepoeder die in staat is de kankercel zichzelf te laten vernietigen. Walnoten kunnen borstkanker helpen te voorkomen, visolie tegen een hoge bloeddruk en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Wat is geen voeding? Snoep, diepvriespizza, bloem, witte meel, koekjes, zakjes saus en alles wat niet direct uit de natuur komt maar eerst zijn route door de fabriek heeft gemaakt. Deze stoffen zitten bomvol met omega 6 die ontstekingsbevorderend werkt (artritis, acne, hartkwalen, kanker) Bovendiend zorgen deze producten voor teveel afvalstoffen in het lichaam waardoor cellen verstopt raken en hun functie verliezen. Met mate gebruiken!

 

Verder moet worden stil gestaan bij de waarde van vers voedsel door te snelle productie in de landbouw. De eventuele tekorten kunnen aangevuld worden via biologische suppletie van Bonusan. Maar als je variatie brengt in gezond eten heb je geen pillen nodig. Maar soms zit het een beetje tegen. Je bent ziek geweest en je hebt even niet zo goed voor jezelf gezorgd. Een gezonde start kan gemaakt worden door het lezen van slankboek.nl 

 

Kijk, het is best lastig maar als je nu eens begint met " het stoppen van het eten van snoep en tussendoortjes en het eten na het avondeten" Dus gewoon 3 maaltijden per dag. Begin daar nu mee. De eerste dagen voelen raar maar het is en blijft een gewoonte. Het niet doen wordt ook weer gewoon.

 

Overgewicht blijkt ook te zorgen voor vroegtijdige veroudering van de huid. Logisch eigenlijk, de huid is immers de spiegel van onze gezondheid. Slankboek.nl is dan ook geen dieetboek maar een gezond eten boek en laat je zien wat bepaalde voedingstoffen voor je doen. 

 

1: Slank, gezond & mooi WAAROM?

 

Als je goed voor jezelf zorgt en van jezelf houdt zal je een leuker en beter mens zijn voor anderen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Bemin jezelf en het leven. Leef bewust en weloverwogen. Geniet en proef elke mooie dag." Waarom een heel boek op internet? "Modern, milieuvriendelijk en voor iedereen gratis bereikbaar en opzienbarend nieuws kan direct worden bijgeplaatst. 

 

Ik ben overtuigd in een samenhang van beauty, body, mind & gezondheid.

Een mooie huid begint bij een gezonde binnenkant en een mind in balans. Dit boek is nog volop in beweging en groei, zoals we allemaal zijn. Daarom begin ik met het volgende bericht:

 

In het Medisch Contact (nr 16, 20 april 2012) lees ik het artikel van oncoloog David Khayat: ETEN TEGEN KANKER. Top 10 van goede voedingsmiddelen: Granaatappelsap, Kurkuma  groene thee, wijn in verband met resveratrol, seleen, tomaten, voedingsvezels, knoflook en ui, quercetine (zit in kappertjes, lavas, cacao en spaanse pepers, nuttig voor rokers) en als laatste beweeg! Lees onderaan het BLOG het artikel.

 

2: Slankboek.nl het meest vette online boek

 

46,5% van de Nederlanders is te dik (ook kinderen) Wereldwijd 1,6 miljard! Door te dik zijn heb je meer kans op hart en vaatziekten, kanker, diabetes, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol, psychische klachten en artrose. Ik zou je willen vragen de link www.slankboek.nl (of hele tekstblok) naar je vrienden te WhatsAppen, Facebook & Twitter te plaatsen. Dank je, namens 8 miljoen Nederlanders! 

Ik heb gemerkt dat ik met mijn slankboek mensen die te licht zijn, voor het hoofd stoot. Ik wil hierover graag kwijt dat dit behalve een slank vooral gezondboek is. Hier leer je over voeding, wat het met je doet. De gebruiksaanwijzing over eten. Als je weet waardoor je afvalt weet je ook hoe je aankomt, wat goed en slecht voor je is. Dat is voor iedereen gelijk. Kortom dit is een boek voor iedereen, dik, dun en zelfs voor diegenen die altijd perfect in balans zijn qua gewicht maar na het lezen toch een blijer, fitter en mooier mens zijn geworden.

 

3: Goed voorbeeld doet volgen

 

Wat mij nou geweldig lijkt, dat je 1 persoon in je omgeving dit BLOG tipt. Hoe leuk zou dat zijn. Of zet het linkje www.slankboek.nl op je social media.

 

4: Doorzetten en discipline

 

Maak duidelijke afspraken met jezelf en kom deze ook na. Zet het op papier en hang het op. Zet hier ook je motivatie op waarom je wilt afvallen en of gezond eten en hoe leuker je leven zal zijn met een paar kilo minder. Loop naar je ik-contract als je in de verleiding komt. Wees streng voor jezelf en wees trots op jezelf dat je dit gaat doen, ja DOEN!

 

5: STAP 1

 

Kook voor iedereen hetzelfde, gezond dus. Aardappelen/rijst, groente, mager vlees/vis. Heel simpel. Begin te stoppen met jus, sausjes, bliksoep, kant en klaar producten, pannekoeken, pizza, snoep, koek en andere tussendoortjes en ga bewegen. HO STOP, zeg ik stoppen? Nee! Nee inderdaad met iets stoppen werkt meestal niet. Dat hou je niet vol. Spreek iets met jezelf af waarvan je denkt, ja daar kan ik mee leven. Halveer de portie of stop op bepaalde dagen. Drink water, groene of kruidenthee en geen normale frisdranken. Verdiep je ondertussen in voeding. Want kennis is macht en weet wat je eet. Geniet ervan maar met mate. Daardoor leer je ook gezond eten als superlekker te leren ervaren. Verkeerd eten is een gewoonte. Vandaag beginnen we met leren over eten. Niet alleen over calorien maar ook over snelle en langzame koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, anti-oxydanten, kruiden en dat vet niet altijd ongezond is. Lang zullen we vrolijk leven met olijfolie en vette vis! Vooral veel plezier met afvallen, het is leuker dan je nu denkt. Je kunt trots zijn op jezelf! Je zal een beter mens worden voor jezelf, je gezin en je omgeving.

 

6: Meet nu je omvang en weeg jezelf

 

Pak een pen en papier (het liefst een nieuw schrift) en noteer de datum van vandaag, je taille omvang, het dikste gedeelte om je billen en buik en het dikste gedeelte van je bovenbenen. Schrijf ook je gewicht op. Weeg jezelf altijd s ochtends na het opstaan (wel eerst plassen) Het wegen doe je 1x per week. Zo kun je altijd je gemaakte eetschema aanpassen. Het eetdagboek is van groot belang hierbij.

 

7: Je bent wat je eet

 

Het is een uitspraak die we allemaal kennen. Realiseer je dat al je cellen regelmatig worden vervangen en nieuwe worden gemaakt van de voeding die je eet. Wonderbaarlijk vind ik het altijd dat bij motorolie voor een auto het beste van het beste wordt gekocht maar je eigen lichaam...wat stop je daarin?

 

8: Gelukkiger door goed eten

Ik heb zelf de ervaring dat ik blijer wordt naarmate ik puurder eet, de alcohol laat staan en niet rook. Slechte voeding en leefgewoonten hebben invloed op ons welbehagen in de hersenen. 

 

9: Mediterraans dieet helpt tegen depressie

Lees verder in slankboek.nl

Ga naar The Peeling Factory voor

Rosenberg Skin Clinic behandelingen

verse Pretzels
Red Chili Pods
Kom van Bessen
bokser
Frisse groene salade met feta
Lady's Bike
Verse salade
pompoentaart
Verse groenten in de mand
cocktails
kampvuur Meal
Vrienden die Diner
Vlees en kaas
groene gezondheid
Salade
bietensalade
Meisje Dat Push-Ups
Vleesschotel
Pink Lemon
bottom of page