top of page
natuurfotograaf

Rode Gevoelige Huid

Rode gevoelige huid

-Dit kan erfelijk zijn

-Reactie op geparfumeerde cosmetica - met het gezicht onder de warme douche staan

-Couperose: Rode vaatjes, meestal op wangen

-Rosacea: ontstoken couperose

-Acne

Roodheid is veelal een teken van verstoring in de huidbarriere en de imuniteit ervan. Meestal gaat dit ook gepaard met aanwezige bacterien of een mijt zoals de Demodex in het geval van rosacea. De huid reageert gevoelig (jeuk) door de stoffen die de bacterie /mijt uitscheidt. Het is daarom belangrijk bij roodheid de huid weerbaarder / sterker te maken (zink en mineralen).Het is dus mogelijk dat een ander met dezelfde bacterie geen last heeft. We zien Eczeem ook wel meer bij mensen die last hebben van astma of allergie-gevoelig zijn. In dit geval is het toch belangrijk de baterie en mijt uit te schakelen. Deze bacterie en mijt werende stof is opgenomen in de huidverzorging van Rosenberg Skin Clinic.

 

Een derde belangrijk aspect is het wegnemen van de oorzaak. Het wegnemen van de bacterie is nog niet het wegnemen van de oorzaak. De oorzaak is een huidconditie waarin dus klaarblijkelijk de (schadelijke) bacterie kans zag zo te groeien.

 

Voorbeeld bij acne

Door de verhoorning van de huid groeit het aantal schadelijke bacterien. Rosenberg Skin Clinic heeft hiervoor glycolzuur opgenomen als belangrijkste bestandsdeel om verhoorning tegen te gaan. Glycolzuur is niet aan te bevelen bij een jeukende opengekrabte huid.

Voor thuis is Egliser tegen roodheid en jeuk aan te bevelen.

Behandeling:

Kalmerende BIO behandeling, een uur lang aandacht afgestemd op de huid.

DPT Licht (doodt de schadelijke bacterien licht gevoelige)

Camouflage Therapie geneest niet (kalmeert wel) maakt de huid egaal

Ga naar The Peeling Factory voor Rosenberg Skin Clinic behandelingen

bottom of page