Vitamine D voor een mooie huid?


Dat vitamine A, E en C essentieel belangrijk zijn voor de huid is bekend maar hoe zit het met vitamine D? In de zomer halen we vitamine D uit het zonlicht. Nou is zonnen natuurlijk niet zo'n blije activiteit voor de huid maar de geleverde vitamine D wel! Vitamine D komt bijna iedereen tekort. Dit is wetenschappelijk een bewezen feit. Een tekort kan veel ziektes aanwakkeren, zelfs kanker en MS. Vitamine D heeft de fantastische eigenschap ons afweersysteem te versterken en is ontstekings-werend. Zo houden we ook mooi griep buiten de deur en Acne! En het gaat depressies tegen, ah vandaar dat mensen somber zijn in de winter en vrolijk in de zomer. Eigenlijk heel logisch!

Hoe kom je nou wel aan vitamine D? Heel eenvoudig: eet minimaal 3x per week vette vis zoals haring, makreel, zalm e.d. Lukt dat niet? Geen probleem hoor. *Bonusan heeft gezuiverde, biologische en tevens vegetarische vitamine D3, 25 mcg voor een leuke prijs. Kijk in www.huidpraktijkwebshop.nl en je hebt hem morgen in huis.

In 125 gram zalm zit 5 mcg