top of page

Vitamine D voor een mooie huid?


Dat vitamine A, E en C essentieel belangrijk zijn voor de huid is bekend maar hoe zit het met vitamine D? In de zomer halen we vitamine D uit het zonlicht. Nou is zonnen natuurlijk niet zo'n blije activiteit voor de huid maar de geleverde vitamine D wel! Vitamine D komt bijna iedereen tekort. Dit is wetenschappelijk een bewezen feit. Een tekort kan veel ziektes aanwakkeren, zelfs kanker en MS. Vitamine D heeft de fantastische eigenschap ons afweersysteem te versterken en is ontstekings-werend. Zo houden we ook mooi griep buiten de deur en Acne! En het gaat depressies tegen, ah vandaar dat mensen somber zijn in de winter en vrolijk in de zomer. Eigenlijk heel logisch!

Hoe kom je nou wel aan vitamine D? Heel eenvoudig: eet minimaal 3x per week vette vis zoals haring, makreel, zalm e.d. Lukt dat niet? Geen probleem hoor. *Bonusan heeft gezuiverde, biologische en tevens vegetarische vitamine D3, 25 mcg voor een leuke prijs. Kijk in www.huidpraktijkwebshop.nl en je hebt hem morgen in huis.

In 125 gram zalm zit 5 mcg vitamine D. De norm volgens de gezondheidsraad is minimaal 10 mcg per dag en 20 mcg voor boven de 70 jaar en de donkere huid heeft ook meer nodig. Je ziet al dat je wel heel veel vis moet eten om deze norm te halen. Natuurlijk zit er ook vitamine D3 in vlees en eieren maar veel minder dan in vis.

Motto: wat gezond is voor je lichaam zie je aan je huid en voel je in je hoofd. Je wordt er blij van!

*Waarom Bonusan: Bonusan is een eerlijk Nederlands product dat gecontroleerd wordt door de strenge Nederlandse eisen op dit gebied. Bonusan gebruikt producten van natuurlijke oorsprong. Bij Bonusan werkt een groep orthomoleculair specialisten zodat het product medisch verantwoord is en wij als gezondheidsprofessional altijd kunnen terugvallen op deze organisatie voor advies over synergie of contra-indicatie tijdens het voor ons telefonisch spreekuur.

Bonusan is ook bij de Apotheek verkrijgbaar op bestelling. www.huidpraktijkwebshop.nl levert onder de Apothekers prijs en heeft alle Bonusan producten! Mooi meegenomen toch? Vragen? WhatsApp gerust op 0653 27 60 70.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page