top of page

Acne, heel vervelend maar je kunt er wel iets aan doen.


Acne, puistje, mee-eter en gerstekorrel, Acne is er in vele vormen. Het klinkt zo ernstig maar Acne Vulgaris betekent gewoon jeugdpuistjes. Maar er zijn ook volwassenen met acne.

De oorzaak zijn hormonen. Deze hormonen zorgen ervoor dat je huid meer talg aanmaakt, eigenlijk een beetje teveel talg. En dan nog iets, dit hormoon zorgt er ook voor dat je opperhuid dikker en stugger is. En wat gebeurd er nu? Het teveel aan talg kan niet goed meer zijn uitgang vinden door de stugge opperhuid. Dus raakt de talgklier verstopt.

Soms blijft de verstopping een mee-eter maar heel vaak zet de talgklier deze uit. Wordt rood, warm en er is een ontsteking gaande. Deze ontsteking kan zoernstig zijn dat de talgklier kapot gaat en het pus ondergronds in de huid terecht komt en flinke littekens kan veroorzaken.

Voeding

Oei, dat willen we niet! Hoe kunnen we acne dan voorkomen? Hormonen, tja dat is lastig. Klopt! Maar je kunt er wel voor zorgen dat je lichaam ontstekingswerende stoffen aanmaakt door te sporten of veel te bewegen, knoflook te eten of gember, groene thee te drinken. Veel vis, ja omega 3 is ontstekingswerend. Of slik visolie-capsules of speciale huid suppletie. Ontstekingswerend zijn verder, groenten, en fruit. Vlees is ontstekingbevorderend dus wees daar matig mee. Waar verder ontstekingsbevorderende omega 6 in zit zijn chips, pizza, koek en snoep. Ja logisch eigenlijk.

Huidverzorging 2x per dag

Oke, dus sporten en gezond eten, dat is duidelijk. Nu nog de buitenkant van je lijf.

Niet aan je gezichtkomen. Daarmee houd je de acne in stand. Was je handen vaak, voor het geval je toch aan je gezicht zit.

Verschoon je kussensloop om de dag en draai deze elke avond om. Zo lig je elke dag op een schone kant.

Sta niet met je gezicht onder de douche. Je huid denkt dan "jeetje ik moet flink talg gaan aanmaken, ik ben helemaal uitgedroogd!" Tja, dat wil je niet.

Reinigen

Maak elke avond je gezicht schoon, ook als je geen make-up draagt. Gebruik als je make-up draagt Cleansing Oil met een tissue of zacht wc papier is natuurlijk ook oke. na de Cleansing Oil gebruik je een Face Wash. Een speciaal zacht sopje voor je gezicht. Na de Face Wash gebruik je Tonic, ook als je geen make-up gebruikt. Dit doe je op een watje. Gebruik ook de andere kant van je watje. Wordt deze ook vuil, gebruik dan nog een tweede watje op delfde wijze.

Exfolieren

Exfolieren betekent peelen, dode huidcellen verwijderen. Hiermee maak je die stugge opperhuid weer soepeler. Weet je nog, dat hadden we hierboven besproken. Dit kan met vitamine A Glycolzuur. Heel makkelijk, een gel die je niet afspoelt.

Verzorgen / je huid beschermen en voeden van buitenaf

Het is belangrijk de huid in te vetten maar alleen met een product die geen puistjes veroorzaakt. Liever zelfs een product waar anti bacteriele bestanddelen in zitten zoals de 24 Hour Skin Care. Ook zit hier vitamine E in.

Behandeling

Ga niet zelf knijpen in je gezicht. Vaak maak je het alleen maar erger. De talgklierwand kan stuk gaan en je kunt er lelijke littekens aan overhouden. Laat je huid reinigen bij een ANBOS Huidspecialist met een Acne specialisatie zoals Huidpraktijk Rosenberg Skin Clinic. Ben je aanvullend verzekerd dan wordt de behandeling vrijwel altijd vergoed.

Waar te koop?

De bovengemoemde producten zijn verkrijgbaar bij www.huidpraktijkwebshop.nl van het merk Rosenberg Skin Clinic. Deze worden gratis verzonden boven de 50 euro. Gratis begeleiding van de ANBOS Huidspecialist is mogelijk via Whatsapp op 0653 276 070.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page