top of page

Huid reinigen tips van de Huidpraktijk


Rosenberg Skin Clinic | First Experience

De huid grondig reinigen is de belangrijkste stap naar een mooie huid. Iemand die geen make-up gebruikt kan direct starten met de Rosenberg Tonic. Ik ben zelf geen voorstander om te reinigen met water. Zonder water hou je jouw natuurlijke zuurmantel in balans. Vergeet niet na het reinigen een peelinggel, vitamine A glycolzuur, dat is een dieptereiniging! en een verzorging te gebruiken (hyaluron serum en 24 hour skin care) www.huidpraktijkwebshop.nl

Nº1​ Cleansing Oil Reiniging

Veel reinigingsmiddelen om make-up af te halen zijn agressief. Je moet ze goed verwijderen na gebruik. Onze filosofie is dat een reiniging zo gezond moet zijn dat je deze ook op je huid zou moeten kunnen smeren als je huid een beetje droog is. Daarom is onze reiniging heel gezond voor de huid. Make-up gaat er moeiteloos mee af, zelfs waterproof mascara. Gebruik je heel veel make-up dan kan het aan te raden zijn om hierna de Wash (2) te gebruiken. Maar deze Wash mag je ook overslaan als met gemak met een schone tissue kunt eindigen met de Cleansing Oil. Stap 3, de Tonic is voor iedereen onmisbaar.

Eigenschappen: Reinigt de huid op een milde wijze. Is niet comodogeen en gezond voor de huid.

Gebruik: Doe de cleansing oil op een vierkant gevouwen tissue (of op een watje die je eerst nat maakt met Tonic! Heerlijk!) en maak ermee bewegingen over het gezicht van binnen naar buiten, zachte cirkels draaien mag ook. Deze cleansing oil is uitermate geschikt om make-up af te halen, ook waterproof mascara gaat moeiteloos er mee af. Herhaal dit ritueel met de andere kant of nieuwe tissue totdat er bijna geen vuil meer vanaf komt. Deze cleansing oil is niet huidvreemd dus mag zelfs op een droge huid gebruikt worden zonder nabehandeling.

Advies: Gebruik hierna Rosenberg Tonic No 3 op een watje of bij extra intensieve reiniging eerst RSC Wash No 2

Samenstelling: Rechtstreeks uit olijven en op mechanische wijze verkregen olijfolie van superieure kwaliteit. Verkregen uit koude extractie waardoor alle oorspronkelijke vitamine (E) en anti-oxydanten optimaal hun werk kunnen doen voor uw huid.

Nº2 Face Wash Reiniging

De Wash is in feite een huidverbeterend sopje zonder zeep of agressieve stoffen. Gebruik de Wash altijd nadat je jouw make-up hebt afgehaald met de Cleansing oil. Als je geen make-up gebruikt mag je natuurlijk met je Wash starten. Maar in dat geval zou je ook meteen met de Tonic kunnen beginnen die je na de Wash gebruikt. Dus voor iedereen die geen make-up gebuikt is Nr 3 de Nr 1. Tip: Gebruik bij de wash altijd koud water. Koud water is veel beter voor je huid dan warm water!

Eigenschappen: Rosenberg Wash reinigt de huid zeer grondig op milde en biologische wijze. Zonder conserveringsmiddelen,minerale olien en zonder ingredienten met verhoogde kans op allergie

Indien er geen make-up wordt gebruikt is enkel een Rosenberg Tonic voldoende. Indien er wel make-up wordt gebruikt is stap 1: de Rosenberg Cleansing Oil, daarna de Rosenberg Face Wash en daarna de Rosenberg Tonic om de PH waarde van de huid te herstellen en de porien te sluiten.

Gebruik: Nadat je alle make-up hebt afgehaald met Rosenberg Cleansing Oil gezicht nat maken, doe op gewassen handen een knikker grote Rosenberg Face Wash op je gezicht. Op een schoon, nat washandje mag ook. Daarna afspoelen, dan Rosenberg Tonic, Rosenberg 24 Hour Skin Care of ander product.

Niet gebruiken bij: Allergie voor terpenen (citrusvruchten en denneachtigen) is het gebruik van Tea Tree af te raden.

Samenstelling: Aqua (water, Sodium Laureth Sulfate, Coco Glucoside. Cocamidopropyl Betaine, Polysorbate 20, PEG-18 bulus, Leaf Oil, Camphor, Linalool, Parfum (Fragrance), Glyceryl Oleate, Glycol Distearate, Glycerin, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Caramel, CI42090. Melaleuca alternifolia.

Nº3 Tonic Reiniging

Een tonic wordt ook weleens een lotion genoemd. Een tonic is bedoeld om eventueel de laatste restjes vuil weg te nemen (je doet de tonic op een wattenschijfje) en de PH-waarde (zuurgraad) te herstellen. Onze ervaring is dat de meeste tonics puur water is met een luchtje. Ze doen niet veel. De Tonic van Rosenberg skin Clinic is spicy, huidverbeterend en je ziet meteen resultaat. Ook voelt je huid daarna direct een stuk gladder omdat het de poriën verkleint!

Eigenschappen:Deze lotion werkt desinfecterend, verstrakkend en geeft een prettige tinteling. De huid glanst gezond na gebruik en voelt zacht aan. Zorgt voor een schone huid, goede doorbloeding. Verzorgend.

Gebruik:1 a 2x daags. Na de cleansing oil of zelfs als eerste reinigingsstap als er geen make-up gebruikt is. Doe de lotion op een watje. Maak streken en cirkels van binnen naar buiten. Ook over de ogen. Onder de ogen van buiten naar binnen waarbij 1 hand rust op de slapen zodat de tere slappe huid niet teveel verschuift. Herhaal dit met de andere kant van de wattenschijfjes. Als deze kant geen vuil meer afgeeft is het reinigen klaar. Anders het bovenstaande herhalen.

Niet gebruiken bij: Bij allergie voor terpenen (citrusvruchten en denne-achtigen) is het gebruik van Tea Tree af te raden. Essentiële oliën nooit bij open vuur plaatsen en buiten bereik van kinderen houden.

​Samenstelling: Pure etherische Tea Tree olie in zuiver bronwater. Aqua (water), Melaleuca Alternifolia

Nº4 Vit A Glycolzuur Peeling gel, de dieptereiniging

Na de reiniging is het exfoliëren een belangrijk onderdeel voor huidverbetering. Ongeacht jouw huidtype. Alle dermatologen zijn het met elkaar eens. Ex foliëren met glycolzuur is het beste wat je voor elke huid kunt doen. Elk raar huidcelletje wat zijn kopje opsteekt wordt meteen verwijdert. Daarom helpt glycolzuur huidkanker voorkomen. Tevens dringt het diep in de huidlagen, pigmentstoringen in de diepte worden opgelost en het stimuleert de huid tot het maken van collageen. Poriën worden kleiner, dode huidcellen worden verwijderd zodat bijzondere werkstoffen in de volgende stap beter en dieper doordringen in de huid.

Glycolzuur helpt ook tegen Acne zonder de huid uit te drogen

Acne wordt veroorzaakt door hormonen. Daar kunnen we niets aan doen. Wel hetgeen de hormonen veroorzaken. Een te stugge huid en te dikke talg. Daardoor vindt de talg geen uitweg en gaat de talgklier ontsteken. Glycolzuur houdt de huid en talg soepel.

Nadeel van Glycolzuur: de huid wordt iets “bloter” omdat het vuil eraf is. Daardoor is het aan te bevelen de huid extra te beschermen tijdens het zonnen. Onderzoek heeft ook weer aangetoond dat de huid door glycolzuur zelf een betere bescherming maakt tegen de zon. Dat is mooi!

Verder heeft de huid na het gebruik van glycolzuur de eigenschap serum en crèmes diep op te zuigen waardoor de gebruiker nog weleens het gevoel heeft een droge huid te hebben. Het mooie is dat deze serums en crèmes nu in de huid dringen en er niet op blijven liggen en nietsdoen.

Eigenschap:Vitamine A glycolzuur heeft de eigenschap, dode huidcellen te verwijderen en huidcellen te stimuleren tot celvernieuwing. En het doet meer: rimpels uitvlakken, pigmentstoringen vlakker te maken, porien te verkleinen en de huid te verstrakken.

​Gebruik:1 a 2x daags. Op schoon gezicht, deze gel goed verdelen en laten drogen. Niet afspoelen. Hierna een serum en/of huidolie/creme gebruiken.

​Samenstelling: Aqua, glycolic acid, Hyaluronic acid, sodium, hydroxy-ethylcellulose, Vitamine A 720 ug

Ongeparfumeerd.

Nº3 Tonic Reiniging

Een tonic wordt ook weleens een lotion genoemd. Een tonic is bedoeld om eventueel de laatste restjes vuil weg te nemen (je doet de tonic op een wattenschijfje) en de PH-waarde (zuurgraad) te herstellen. Onze ervaring is dat de meeste tonics puur water is met een luchtje. Ze doen niet veel. De Tonic van Rosenberg skin Clinic is spicy, huidverbeterend en je ziet meteen resultaat. Ook voelt je huid daarna direct een stuk gladder omdat het de poriën verkleint!

Eigenschappen: Deze lotion werkt desinfecterend, verstrakkend en geeft een prettige tinteling. De huid glanst gezond na gebruik en voelt zacht aan. Zorgt voor een schone huid, goede doorbloeding. Verzorgend.

Gebruik:1 a 2x daags. Na de cleansing oil of zelfs als eerste reinigingsstap als er geen make-up gebruikt is. Doe de lotion op een watje. Maak streken en cirkels van binnen naar buiten. Ook over de ogen. Onder de ogen van buiten naar binnen waarbij 1 hand rust op de slapen zodat de tere slappe huid niet teveel verschuift. Herhaal dit met de andere kant van de wattenschijfjes. Als deze kant geen vuil meer afgeeft is het reinigen klaar. Anders het bovenstaande herhalen.

Niet gebruiken bij: Bij allergie voor terpenen (citrusvruchten en denne-achtigen) is het gebruik van Tea Tree af te raden. Essentiële oliën nooit bij open vuur plaatsen en buiten bereik van kinderen houden.

​Samenstelling: Pure etherische Tea Tree olie in zuiver bronwater. Aqua (water), Melaleuca Alternifolia

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page