top of page

Huidveroudering, de feiten


Huidveroudering

We kunnen er niet omheen, huidveroudering treft ons allemaal. Maar waarom wordt de een mooier oud dan de ander? Natuurlijk krijg je een deel van je voorouders mee. Een vette huid kan ook meer hebben.

De vette huid

De huid wordt door het eigen talg de hele dag vet gehouden. Als we dit feit vertalen naar een leermoment dan vertelt ons dat je een droge huid dus goed vet moet houden. En belangrijk is een huidolie die in de huid zakt in plaats van er op blijft liggen. De 24 hour Skin Care is hiervan een mooi voorbeeld.

Huidverkleuring

Een andere vorm van huidveroudering is de huidverkleuring. Iedereen krijgt ermee te maken. Bruine vlekjes op handen, decollete en gezicht. Deze verkleuringen kunnen goed vervaagd worden door glycolzuur. De sterkte van 10% glycolzuur mag dagelijks worden gesmeerd. Het is een exfoliant, verwijdert dode huidcellen en is tevens een bewezen middel tegen pigmentstoringen.

De zon

De zon is wel degelijk een huidverouderingsversneller. Het is niet zo dat we zonder zonnebaden geen huidveroudering zouden hebben. We vangen altijd wel daglicht en zelfs in de auto ondervinden we zonschade. Vrachtwagen- chaufeurs hebben meer huidveroudering aan hun linkerkant van het gezicht dan rechts. Dus smeren is mijn advies met een zonnefactor 50! De lekkerste voor je gezicht is er 1 van Eucerin, de Sunfluid mat. De andere van Eucerin vind ik persoonlijk te vet of slaat een beetje wit uit. Deze matte is juist heel fijn op je huid.

Let wel op dat je hierdoor ook je aanmaak van vitamine D verliest. Dus eet het liefst 3x per week (vette) vis om genoeg vitamine D binnen te krijgen. Bonusan heeft een mooie vitamine D zonder nare toevoegingen.

Voeding tegen huidveroudering

Groene thee schijnt bescherming te bieden tegen huidverbranding en lycopeen in tomaten helpt bij het aanmaken van collageen. Suiker bevordert huidveroudering. Bewegen is natuurlijk gezond en onthoudt, de huid is de spiegel van onze gezondheid.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page