top of page

Zonnebrand cremes, hoe smeer je goed?


null

Zonnebrand cremes

Zonnebrand cremes, O wat zijn het er veel. De meeste proberen er aanlokkelijk uit de zien. En betaal je vooral voor die uitstraling en de geur. Mmm wil je dat wel? Parfum op je huid? Nee liever niet. Maar eerlijk is eerlijk, beter dan geen creme. Maar zelf kies ik liever voor een eerlijke zuivere creme met niet al teveel toevoegingen. Maar let wel op, deze toevoegingen zorgen er ook voor dat de creme niet bederft onder de warme zon!

De factor

De factor is heel eenvoudig. Het is een x-som. Kun je veilig 15 minuten in de zon zonder te verbranden dan kun je met factor dertig 30 x 15 minuten in de zon. Dat is dus 7,5 uur. Maar wat velen niet weten: na 2 uur valt de creme uit elkaar. Deze biedt geen bescherming meer. De zogenaamde stay all day cremes beweren de hele dag zijn werking te behouden maar reken daar niet teveel op. Met deze cremes zeker tijdens de lunchpauze wederom smeren.

Tip: smeer je in voordat je gaat ontbijten dan kan de creme goed intrekken en heb je op het strand geen last van zand.

Ga altijd midden op de dag uit de zon, in ieder geval tussen 12 en 14 uur. Tip: draag een pet of hoed. Zoek veel de schaduw op.

Wist je dat?

Je meer kans hebt op huidkanker als je (als kind) bent verbrand? Ja je huid onthoudt zonschade helaas.

Je huid sneller veroudert? En dan krijg je bruine vlekken, rimpels en huidverslapping.

Groene thee een natuurlijke bescherming biedt tegen zonschade?

Mijn favoriet

En welke zonnebrand ik als huidspecialist het liefst gebruik? Ja ik heb ze natuurlijk allemaal geprobeerd en gelukkig heb ik mijn favoriet gevonden: Eucerin 50 sun fluid matterend voor het gezicht en Vision factor 50 voor het lichaam. De Vision vind ik ook zo geweldig voor kinderen omdat deze waterproof is en een "stay all day" is. En ja dan word je nog wel bruin. Ja mooi bruin en langdurig.

Bruinpil?

Wat kun je nog meer doen om bruin te worden? Je huidcellen hebben bepaalde stoffen nodig om bruin te worden o.a. caroteen en koper. Nu kun je natuurlijk heel veel worteltjes en chocola gaan eten maar er is ook een natuurlijke pil van het BIO merk Bonusan die pigmentatie stimuleert, L-Tyrosan. Persoonlijk zou ik nooit voor een zonnebank kiezen. Ga lekker rennen in het bos, de buitenlucht opsnuiven en geniet!

Heb je een verdacht pigmentplekje?

Stuur ons een foto per Whatsapp naar 0653 276 070

Goedaardige pigmentvlekken kun je verwijderen /lichter maken met Glycolzuur of direct definitief verwijderen in een pijnloze behandeling van enkele seconden.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page