top of page

Pigmentvlekken, moedervlekken, ouderdomsvlekken weg!


Shirley stuurt ons de vraag: Hoe voorkom je pigmentvlekken en hoe krijg je ze weg?

Iedereen heeft pigmentvlekken. Moedervlekken heb je al als kind maar ouderdomsvlekken willen we echt kwijt. En dat kan! Bijvoorbeeld met Glycolzuur of met de Cryopen.

Op de foto zien we ouderdom pigmentvlekken.

Pigmentvlekken, hoe ze ontstaan

De grootste veroorzaker van pigmentvlekken dat is de zon. Daarbij of in combinatie kun je pigmentverschuivingen krijgen door gebruik van parfum of laserbehandelingen. Ook hormonen spelen een rol. Denk daarbij aan Melasma dat in de volksmond het zwangerschapsmasker wordt genoemd maar waarvoor je helemaal niet zwanger hoeft te zijn. Maar ook patienten met Melasma hebben in de winter bijna geen zichtbare pigmentvlekken. Dan hebben we nog Vitiligo, dat is eigenlijk een omgekeerde pigmentvlek want hier is juist sprake van witte vlekken meer de zogenaamde anti-pigmentvlekken.

We houden het hier even bij de normale pigmentvlekken. Normaal in de zin van "meest voorkomend" Iedereen heeft wel moedervlekjes. Deze hebben niets met je moeder te maken maar heb je meestal al sinds je geboorte.

Naarmate we ouder worden krijgen we ook te maken met ouderdomsvlekken. Als pigmentvlekken ruw worden zijn ze nog niet kwaadaardig maar het is wel het voorstadium daarvan. Het behandelen van pigmentvlekken is behalve uit ijdelheid ook een verstandig gezond besluit.

Hoe voorkom je pigmentvlekken

Voorkomen is beter dan genezen: smeer factor 50, elke 2 uur. Ga tussen de middag niet de zon in en zoek regelmatig de schaduw op. Doe geen parfum of aftershave op de huid. Gebruik parfumvrije cremes. Het gebruik van glycolzuur helpt pigmentvlekken voorkomen mits in combinatie met zonnebrandcreme.

Hoe krijg je pigmentvlekken weg met geduld?

Als het gaat om lichte (koffievlekachtige) pigmentvlekken dan kun je met glycolzuur een grote verbetering zien. Zeker in combinatie met de professionele 50-70% glycolzuurbehandeling in de huidpraktijk. Voordeel van glycolzuur is dat het supergezond is voor je huid. Het stimuleert je huid tot het aanmaken van collageen. Je huid wordt sterk en superzacht. Dermatologen zijn het er allemaal over eens exfolieren is goed voor je huid en kan helpen huidkanker te voorkomen.

Hoe krijg je pigmentvlekken weg, direct nu meteen!

Gelukkig kan dat ook. Pijnloos, binnen enkele seconden met -89 graden en vrijwel geen risico voor littekens. Deze behandelmethode heet cryotherapie met de CyoPen. Deze behandeling kan alleen in de huidpraktijk worden uitgevoerd. Op de foto zie je dat we de plekken eerst aftekenen met een wit potlood.

Camouflage

Wil je met een gezonde foundation (+factor 30) je huid professioneel camoufleren? Dat kan met Lycogel. Binnenkort maken we een blog met tutorial met een demonstratie hoe je zelf thuis dit kunt doen.

Is mijn pigmentvlek kwaadaardig?

Jeukt of bloedt de pigmentvlek? Is deze onlangs van vorm veranderd, gegroeid? Maak een afspraak met een dermatoloog bij jou in de buurt.

Bedankt Shirley voor je vraag. Heb jij ook een vraag? WhatsApp naar 0653 276 070. Groet, Jacqueline Rosenberg huidspecialist bij Rosenberg Skin Clinic.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page