top of page

Velletjes na het zonnen, zonschade?


De verzorging van de (te) gebruinde huid

Dorien: Ik heb een vraag over het verlies van de gebruinde huid. Ik merk tijdens het reinigen dat mijn huid erg ruw is en bruine velletjes loslaat. Is het goed om de huid met een fijne scrub te behandelen of juist niet?

Hi Dorien, bedankt voor het Whatsappen van je vraag. Zoals je in de titel al kunt zien is de oorzaak teveel zonnen of te weinig smeren met een hoge factor. Maar daar heb je alleen wat aan voor een volgende vakantie. Want hier is sprake van zonschade.

Vitamine A glycolzuur peeling

Wat nu? Eerst is een peeling belangrijk. Een scrub, ook een fijne scrub beschadigd teveel de huid. Hiervoor is vitamine A glycolzuur veel milder en gezonder voor de huid.

Vitamine A glycolzuur verwijdert dode huidcellen maar zet de huid ook aan om collageen aan te maken. Het is een gel die je niet afspoelt. Daarna is het tijd voor een hydratatie en anti-aging boost met hyaluronzuur. Dit serum spoel je ook niet af. Daarna ga je je huid voeden met 24 hour skin care.

Smeer altijd op een schone huid

Zorg dat je je vitamine A zuur aanbrengt op een schone huid. Je huid reinigen kan het best met vitamine E cleansing oil en daarna met decollageen stimulatie tonic. Een wash na de cleansingoil is alleen nodig als je veel make-up gebruikt. Bovengenoemde huidproducten zijn van het merk Rosenberg Skin Clinic, verkrijbaar bij www.huidpraktijkwebshop.nl. Deze worden gratis verzonden.

After Sun behandeling

De behandeling om zonschade te herstellen is LED licht therapie. Vooraf aan de lichttherapie kan een professionele glycolzuurbehandeling worden gegeven die sterker is dan de A glycolzuur voor thuis. De thuisversie is 10% en de praktijkversie 50-70%.

Dorien, dank je wel voor je vraag. Wil jij ook een vraag Whatsappen? Dat kan naar 0653 276 070. Groet, Jacqueline Rosenberg, huidspecialist.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page