top of page

Ingegroeide (baard) haren voorkomen en behandelen


Ingegroeide baardharen zijn bijzonder vervelend, pijnlijk en kan ernstige ontstekingen veroorzaken met als gevolg Keloid (littekens)

Klachten: bultjes, acne.

Wat is de oorzaak: De meest voorkomende oorzaak is het te kort scheren. De scheermes-fabrikanten hebben iets moois bedacht, het ene mesje tilt de haar op en het volgende mesje scheert deze af. De afgesneden haar zakt vervolgens een stukje terug de huid in. Prachtig, superglad! Alleen nu gaat de haar weer groeien en soms niet recht naar de buitenlucht maar door de huid heen.

Dit komt nog vaker voor bij krul en kroesharen.

Voorkomen: Niet te kort scheren. Scheer om de dag en met een enkel mesje. Scheer je elektrisch, gebruik dan het scheerapparaat met gladde buitenkant en gaatjes en niet met de 2 cirkels.

Trek niet je huid strak bij het scheren.

Smeer 2x per dag glycolzuur (vitamine A glycolzuur van Rosenberg Skin Clinic of Meditopics) En hou de huid soepel met een ontstekingswerende huidolie (24 hour Skin Care van Rosenberg Skin Clinic.

Waar komt het meestal voor: baard, gezicht, hals, schaamstreek, benen.

Behandeling: Ter voorkoming- Laseren kan een (tijdelijke) oplossing zijn. Nadelen: duur, kan littekens en pigmentvlekken veroorzaken.

Op dit moment voeren we een proef uit met Azuleen WAX. Dit ziet er vooralsnog succesvol uit. Bel voor een afspraak 035-523 93 97

De ANBOS Huidspecialist met Acne specialisatie (vraag naar AGB-code) kan de bultjes openen en schoonmaken. Kijk voor het onderhouden van de ontstoken huid naar www.acnepraktijk.nl Daar staat een film over de beste verzorging thuis.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page