top of page

Vaseline ja of nee?


Vaseline is een huid-vreemde stof die niet in de huid trek maar een laag over de huid legt en soort van afsluit. Tijdens een barre skitocht waarbij de bivakmuts niet afdoende werkt is vaseline je redding. Het gaat het bevriezen van de huid tegen. Ook kan het op deze manier de huid beschermen tegen chloor in het zwembad of andere nare invloeden van buitenaf. Vaseline is een mooi voorbeeld dat je nooit zwart-wit kunt stellen iets goed of slecht is voor de huid. In sommige situaties is dit middel dus niet zo gek. Maar er zitten ook nadelen aan. Bacteriën kunnen zich makkelijk vermenigvuldigen onder deze (warme) afdeklaag. Dus ben je gevoelig voor Acne blijf dan weg bij Vaseline. Vraag je vooral af waarom je Vaseline gebruikt. Waarschijnlijk omdat je huid droog is. Het voordeel van Vaseline is in dat geval dat het verdamping tegen gaat maar Vaseline voedt niet.

Veel producten voor een droge huid voeden niet. Laat ik het zo zeggen: "Is je huid nog steeds droog als je de crème een dag niet gebruikt?" Ja? Dan heeft het product jouw probleem niet opgelost. Dan is het een fake-laagje die jou dat laat geloven. In dat geval adviseer ik het "nieuwe smeren". Geen crème maar een huidolie. Deze is dun en zakt letterlijk in de huid. En zit boordevol vitaminen, mineralen en bio-actieve stoffen. Ik adviseer de 24 hour Skincare van het merk Rosenberg Skin Clinic, te verkrijgen in www.huidpraktijkwebshop.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page