top of page

Littekenbehandeling


Littekenbehandeling

We starten met een intensieve reiniging op basis van melkzuur en 2% salicylzuur.

Overtollig talg en comedonen kunnen nu beter verwijdert worden om zodoende nieuw acne en littekens te voorkomen.

Daarna volgt een 50 tot 70 % Glycolzuurbehandeling. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en de huid aangezet tot het aanmaken van collageen hetgeen belangrijk is om nieuw huidweefsel te genereren om de littekens op te vullen.

Als laatste wordt microneedling ingezet welke een zelfde werking heeft als fractional laser. Onze voorkeur ligt bij microneedling* omdat deze behandeling geen risico heeft op pigmentverkleuringen op de huid. Bovendien kan de patiënt de behandeling thuis zelf voort zetten. De diepere littekens worden met een dun naaldje vrijwel pijnloos ingeprikt voor een beter resultaat.

* Het doel van micro-needling is het stimuleren van nieuw huidweefsel. Dit kan met een naaldroller (dermaroller, skinroller) of met een zeer dun naaldje waarbij een speciale gebundelde techniek wordt toegepast in het acne-litteken wat meestal een gaatje betreft. Dit laatste heeft onze voorkeur omdat we dat heel gericht in de littekenholte kunnen werken.

THUIS: Je krijgt advies voor jouw huidverzorging. Het voortzetten met 10% Glycolzuur en micro-needling met een korte naald is een onderdeel daarvan.

De prijs van de littekenbehandeling is opgebouwd uit: De reiniging, de Glycolzuur peeling en de micro-needling. Als Pakket betaal je 75 euro en duurt ongeveer 30 minuten.

Huidpraktijk Rosenberg Skin Clinic is erkend bij alle zorgverzekeraars als AGB geregistreerde Acne specialist.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page