top of page

Casus "beauty versus gezondheid"


Blaricum |

Acne-, zonschade- en specialist in huidveroudering J.A.T.W. Rosenberg begeeft zicht in het gebied tussen cosmetisch en medisch en werkt op een natuurlijke manier naar een gezonde(re) huid.

Is het gezond ijdel te zijn? Het antwoord is "ja" als de ijdelheid resulteert in huidverbetering en niet in make-up, injectables of gebruik van BOTOX. Tenzij dat dit een onderdeel of aanvulling is naast huidverbetering want de 3 zijn niet per definitie slecht voor de huid.

De conditie van binnen zie je van buiten

De huid is de spiegel van onze gezondheid. Alles is met elkaar verbonden. De huid is ons grootste orgaan. Als iemand zegt "wat zie je er goed uit?' wat is "je?" Je huid!

Oorzaken van er goed uitzien

- goed geslapen

- goed in je vel, blij

- goede voeding

- voldoende beweging

- gezonde organen (bij een slechte lever ziet je huid geel, bij bloedarmoede ziet je huid bleek, bij hormoonproblemen zie je vaak een onzuivere huid zoals in de overgang, pubertijd en tijdens/na zwangerschap.

- goede huidverzorging (reinigen en beschermen tegen kwalijke invloeden van buitenaf)

Filosofie: niet onderdrukken maar oplossen

Voorbeeld: Bij een huidaandoening zoals acne, rosacea of eczeem geen medicijn als oplossing maar kijk naar de oorzaak. Dit is overigens ook de visie van vele andere (para) orthomoluculaire geneeskundigen en alternatieve geneeswijzen.

Bij de oorzaak ligt vaak ook de oplossing.

Negeer nooit een signaal van je lichaam. Een ontsteking kan ook duiden op een tekort aan beweging, vitamine D tekort, slechte conditie of bij de huid te sterke verhoorning /verstopping.

Diagnose en behandelplan op basis van:

Symptoom, oorzaak, sub-oorzaken, gevolg, oplossing

Als acnespecialist hou ik mij nog steeds even bij acne als voorbeeld

Symptoom, oorzaak en sub-oorzaak

Het is belangrijk bij een symptoom (onzuiver huid) naar de oorzaak te kijken. Voorbeeld, acne komt door hormonen die uit balans zijn. Hormonen dus. Maar er zijn nog meer sub-oorzaken, krabben, te hete douche, verkeerde creme, make-up, overmatig alcoholgebruik enz.

Gevolg

Daarnaast kijken we wat het gevolg is van dit te actieve hormoon. Het hormoon zorgt voor overvloedig talg en een verdikte opperhuid waardoor talg geen uitgang kan vinden en de verstopte de talgklier laat ontsteken om toch eruit te kunnen. Hierbij wordt ze geholpen door bacterien.

Oplossing

- We verdunnen de verdikte laag en talg via een acne-behandeling. Via natuurlijk acnemiddel dienen we ontstekingwerende stoffen toe. Sub-oplossing: advies over levensstijl en verzorging.

- De hormoonpiek is door voeding meer in evenwicht te brengen. Bijvoorbeeld door Bio indentieke oestrogene voeding te gebruiken. Ook ontstekingswerende voeding draagt bij.

- Advies over levensstijl: gedrag en huidverzorging

Samenwerken met verschillende medische disciplines

Soms is de oorzaak niet helemaal duidelijk. Samenwerken met zowel reguliere geneeskunde en andere disciplines is een pre waarmee Rosenberg Skin Clinic samenwerkt. Dermatologen in ziekenhuizen zijn voor het groot deel (80%) druk met huidkanker. Zij hebben echt weinig tijd om zich te verdiepen in acne, eczeem en rosacea.

Preventie:

- Werken aan een mooie huid is werken aan een gezonde huid. Als je belang hecht aan een mooie huid zal je automatisch waarde moeten hechten aan het belang van gezonde voeding, matig alcoholgebruik en niet roken. Rosenberg Skin Clinic heeft daarom www.slankboek.nl geschreven. Niet om af te vallen maar voor iedereen voor preventief behoud van een gezond lichaam.

Huidkanker

- ("beauty") Behandelingen op basis van een hoog percentage Glycolzuur zorgen voor collageen aanmaak in de huid. Tevens zorgt Glycolzuur voor een verwijderingsproces van zonschade en het beginstadium van huidkanker actinische kerastose

Belang van gezondheid van de huid wordt onderschat

- Psychisch welzijn, je voelt je beter als je spiegelbeeld fit is

- Preventieve oplettendheid om huidkanker te voorkomen

- Acne kan wel degelijk blijvende schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van de huid

Casus bron: filosofie en kennis AGB zorgverlener J.A.T.W. Rosenberg & praktijk Rosenberg Skin Clinic www.rosenbergskinclinic.com


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page