top of page

Glycolzuur voor een egale huid: hoe gebruik je het?

Het verwijderen van dode huidcellen met een gel noemen we een vloeibare exfoliant. In zo’n exfoliant zitten huidvriendelijke zuren die je huid doen stralen, waaronder glycolzuur: een stofje waar dermatologen en skincare-fanaten bij zweren.

Exfoliëren met glycolzuur Dode huidcellen verwijderen met huidvriendelijke zuren wordt ook wel Exfoliëren genoemd. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen makkelijker van je huid loslaten, en dat is geen overbodige luxe: doorheen de jaren wordt dit proces een stuk moeilijker voor je huid, waardoor dode huidcellen kunnen opstapelen en je huid dof en grauw kan worden. Exfoliëren zorgt voor een frisse en gladde uitstraling en vermindert de kans op onzuiverheden. Wat zijn de voordelen voor je huid? Glycolzuur valt onder de groep fruitzuren, ook wel alpha hydroxy acids (AHA) genoemd. De stof is bijzonder geschikt voor meer droge huidtypes en doet, behalve exfoliëren, heel wat voor je huid.

  • Je huid kan, bij regelmatig gebruik, beter vocht vasthouden. Dat zorgt voor een betere hydratatie en minder opvallende rimpels en fijne lijntjes.

  • Oppervlakkige pigmentvlekken worden minder zichtbaar.

  • Glycolzuur kan, volgens onderzoek, ook beschermend werken tegen zonneschade, hieronder vallen naast pigmentstoringen ook actinische keratose, een voorstadium van huidkanker te herkennen aan ruwe plekken.

  • Het is een sterk collageen stimulant! Resultaat een stevigere huid. Ook ideaal voor hals en decolleté.

Waar moet je op letten? Glycolzuur kan dus zeker z’n nut bewijzen, maar heeft wel enkele voorwaarden.

Het werkt alleen als de concentratie in het product groot genoeg (minstens 5%) is. Rosenberg Skin Clinic heeft 12% als gel voor het hele gezicht.

  • Ook de pH-waarde (zuurtegraad) van het product is van belang. Die moet tussen 3 en 5 liggen. Bij een hogere of lagere zuurgraad bestaat de kans dat de huid irriteert of dat het product onvoldoende werkzaam is. Rosenberg Skin Clinic hanteert PH 3,5

Hoe gebruik je het? Belangrijk bij een exfoliant is om je huid rustig te laten wennen. Bouw het gebruik op en breng het product twee à drie keer per week aan op een gereinigde huid. Als je merkt dat je huid rood wordt, begint te schilferen of onrustig reageert, zet dan een stapje terug. Gebruik de exfoliant bij voorkeur ‘s avonds en in de ochtend aan en breng een laagje N6 24 hour skin care aan wat ook ZINK bevat voor sneller herstel en natuurlijke zon-bescherming.


Voor gevorderden heeft Rosenberg Skin Clinic zelfs een zeer hoge concentratie van 20% Dit is geen gel maar een waterige formule die je met een watje aanbrengt. Blussen doe je met de N6 24 hour skin care of Egaliser, een zwaardere zinkformule. Ideaal voor het slapengaan voor sneller herstel of om de huid tegen zonlicht te beschermen overdag.


Extra pigmentvlekken behandelen met Glycolzuur. Doe een paar druppeltjes 20% op een schoteltje (of in je handpalm) doop het watje erin en tip de pigmentvlekjes apart aan.


Gaat de huid schilferen of wordt deze een beetje rood of gevoelig? Hou dan een pauze totdat het over is. Herhaal steeds het ritueel en kom steeds dichter bij een zijdezachte huid die egaal is en een frisse teint heeft met feite poriën. Ook rimpels zullen minder diep worden en de huid beter gehydrateerd. Bestel hier op www.rosenbergskinclinic.nl Rosenberg Skin Clinic Glycolzuur N4 (ook bij BOLcom) of extra strong 20% (alleen bij de maker)
Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page