top of page

Is microneedling beter dan Botox?


Experts raden neuromodulatoren zoals Botox aan wanneer patiënten problemen hebben met matige tot ernstige rimpels en plooien zoals de fronsrimpels op de foto die in hun beweging geen taak hebben. Heb je in rust verticale frontrimpels tussen je wenkbrauwen dan krijg je deze alleen weg met microneedling als je daarna ook niet meer fronst. Rond de mond kun je geen Botox gebruiken. Botox vult niets, het zorgt ervoor dat je die spier niet kunt gebruiken die de rimpel maakt.


Microneedling is een betere optie voor mensen met esthetische problemen veroorzaakt door verminderde collageenproductie (huidverslapping), zonneschade (lichte rimpels, pigmentvlekken), rokersschade (rond lippen)

en andere huid beschadigende factoren. Microneedling zou je kunnen benoemen als natuurlijke filler.

Op de foto zien we een microneedling roller voor thuisgebruik. Meer info op; www.rosenbergskinroller.nl


Deze is er met een naalslengte van 0.20 mm en 0.50 mm.


In de huidpraktijk wordt er gewerkt met een electrisch microneedling met langere naaldjes tot 2,5 mm


Wat gebeurt er met uw huid na microneedling?

In het begin kan de huid ruw aanvoelen. Sommige mensen zien ook subtiele vlekken op de huid. 3 tot 5 dagen na de behandeling kan het laagje dode en beschadigde cellen dat zich aan de opperhuid heeft gehecht, afschilferen met lichte schilfering of vervelling.

In de diepere laag wordt er een aanzienlijk actief proces gestart voor de aanmaak van collageen, elastine en fibroblasten die allemaal zorgen voor een volle gezonde huid.


Lift microneedling vermoeide ogen?

De wetenschap van het strakker maken van oogleden berust op het veroorzaken van gecontroleerd trauma aan de huid om de collageenproductie te stimuleren en zo de kwaliteit, dikte en integriteit van de huid te verbeteren. Dit kan worden bereikt met behulp van Plasma BT of Microneedling.


Welk serum gebruik je tijdens het rollen thuis?

Gebruik het pure Hyaluron N5 van Rosenberg Skin Clinic. Meng deze evt met N6 24 skin care huidolie met ZINK voor sneller herstel www.rosenbergskinclinic.nl


Maakt microneedling de huid zachter?

Microneedling stimuleert de genezingsreactie van uw huid. Uw huid reageert bijna onmiddellijk op de procedure en werkt aan het sluiten van de micro-wondjes. Uw huid is merkbaar zachter en heeft een gladdere textuur na de behandeling.


Wordt de huid strakker na microneedling?

Er zijn veel voordelen voor microneedling, een daarvan is huidverstrakking. Zoals eerder vermeld, helpt microneedling de huid strakker te maken door de collageenproductie onder het huidoppervlak te stimuleren. Deze stimulering van de collageenproductie helpt na verloop van tijd fijne lijntjes, rimpels en acnelittekens te verbeteren.


Kan microneedling de wenkbrauwen liften?

Microneedling maakt het mogelijk de huid rond de ogen strakker te maken door gecontroleerde micro-wondjes te maken die de aanmaak van nieuwe en gezonde huid stimuleren. Deze kleine wondjes stimuleren de productie van nieuw collageen, elastine en hyaluronzuur, waardoor de wenkbrauwen er gelift uitzien.


Is microneedling hetzelfde als exfoliatie?

Terwijl microneedling wordt gebruikt voor de behandeling van diepe rimpels, striae en oude littekens, is exfoliatie meestal bedoeld om de huid te vernieuwen en oppervlakkige (acne) littekens te behandelen. Twee vliegen in 1 klap; Rosenberg Skin Clinic brengt eerst exfoliation aan voor de microneedling behandeling.


Hoe weet u of microneedling werkt?

Een week na de behandeling: De meeste van onze patiënten merken al een kleine week na de behandeling verbeteringen in hun huid. De eerste resultaten zijn meestal een verbeterde huidskleur, minder zichtbare rimpels en een verbeterde huidtextuur.


Wat is de beste nazorg voor microneedling?

REINIGEN - Gebruik een zachte reiniger Cleansing Oil N1, Face Wash N2 en lauw water om het gezicht gedurende 72 uur na de behandeling te reinigen, en droog de behandelde huid voorzichtig af en gebruik Tonic (toner) N3. Zorg er altijd voor dat uw handen schoon zijn als u het behandelde gebied aanraakt, en gebruik geen Clarisonic of andere elektrische reinigingsborstels tot minstens een week na uw behandeling.


Op welke leeftijd moet u beginnen met microneedling?

Het is een goed idee om met dit type behandeling te beginnen als je 20 of 30 bent, zodat de boost in de collageenproductie groter is. Hierdoor wordt de huid getraind om regelmatig collageen aan te maken en blijft uw huid er langer jonger uitzien.


Kun je microneedling onder de ogen doen?

Microneedling kan worden gebruikt onder uw ogen om de collageenproductie te bevorderen, wat kan leiden tot een stevigere, jeugdiger uitziende huid. Deze procedure wordt meestal gebruikt om donkere kringen of doorschijnende huid onder uw ogen te behandelen.


Verwijdert microneedling mee-eters?

Als u veel mee-eters hebt, kan een microneedling-procedure helpen mee-eters uit de poriën te verwijderen. De procedure houdt mee-eters meestal ongeveer drie weken weg. Naast het verwijderen van mee-eters kan microneedling ook de poriën kleiner maken, wat helpt voorkomen dat er meer mee-eters ontstaan.


Hoe maximaliseer je de microneedling resultaten?

U zult al na één Microneedling-sessie resultaten zien, maar om de effecten van Microneedling te optimaliseren moet u meerdere behandelingen plannen met een tussenpoos van 4-6 weken. Over het algemeen zijn 3-6 behandelingen voldoende, afhankelijk van uw huid en uw doelstellingen. Gebruik na de kuur de roller voor thuis om het resultaat langer te behouden www.rosenbergskinroller.nl

Welk moment van de dag is het beste voor thuis microneedling?

Het ideale moment om microneedling te doen is voor het slapen gaan, zodat de werkstoffen kunnen doordringen terwijl u slaapt. Maar het belangrijkste is om niet te overdrijven; meer is niet altijd het beste, want dan blijf je ontstekingen creëren. Gebruik niet meer dan twee a drie keer per week. Breng na het rollen EGLISER aan op je gezicht, het ZINK helpt voor direct herstel.


Hoelang duurt het voordat het gezicht er normaal uitziet na microneedling?

Genezing van microneedling duurt meestal slechts 24 uur. Het kan echter twee tot drie dagen duren, afhankelijk van de omvang van de behandeling. U kunt direct na de behandeling weer aan het werk of naar school en 24 uur na de behandeling make-up dragen.


Waarom mag je geen make-up dragen 24 uur na microneedling?

De meeste make-up is gemaakt op oliebasis of gebruikt mineralen die de poriën verstoppen en mogelijk de natuurlijke vervelling van de huid verstoren, wat het herstel van uw huid na deze behandeling kan bemoeilijken. Vraag gerust aan Rosenberg Skin Clinic advies over geschikte foundation.


Maakt het nog uit waar je een microneedling behandeling laat doen?

Bij een huidspecialist met anti-aging specialiteit zoals Rosenberg Skin Clinic wordt er iets uitgebreider gewerkt dan bij een normale salon. De Glycolzuur peeling krijg je vooraf. Tijdens de microneelding brengen we pure hyaluronzuur aan van de beste kwaliteit en aan het eind werken we ook een zinkformule in de huid. Als afsluiting krijgt u ook de LED DPT lamp voor nog mooier collageen herstel. www.huidspecialisten.com

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page